De Avonturenhoek

Avonturenhoek Logo

Uitdaging voor wie durft!

De Avonturenhoek is voor de waaghalzen. Een gedeelte van de speeltuin waar naar hartenlust gerend, geklommen, gezwaaid en gekropen kan worden.

 

In De Avonturenhoek vind je een klimheuvel met dubbelbrede glijbaan en een kruipbuis. Daarnaast een dubbele (!) kabelbaan zodat je lekker samen kunt slingeren.

Verder staan er twee reuzeschommels waarvan je kriebels in je buik krijgt. En tot slot een uitgebreid klimparcours dat eenvoudig begint voor de kleinere klauteraars maar ook een spannend hoger gedeelte heeft.

 

Uiteraard staat veiligheid voorop. Het parcours is zo ontworpen dat kinderen die hiervoor nog te klein zijn, de toestellen niet kunnen betreden.

De Avonturenhoek; voor én door de kinderen

Natuurlijk hadden we zelf zo onze gedachtes over hoe dit speelgedeelte eruit moest komen te zien. Maar we besloten de echte experts te raadplegen voor nog meer ideeën. namelijk de kinderen! Want wie weet nu beter hoe de ideale speeltuin eruit moet zien dan de doelgroep zelf? Aan de hand van prachtige tekeningen van alle kinderen uit de groepen 6 en 7 in Monnickendam kregen wij een prachtig beeld van wat zij zelf het liefste willen. Vervolgens hebben wij deze ideeën met behulp van een speeltuindeskundige vertaald naar een gedetailleerd plan.

 

Bekijk hier enkele van de prachtige tekeningen van de kinderen die tot het uiteindelijke ontwerp van de Avonturenhoek hebben geleid.

De sponsors van De Avonturenhoek

Ook De Avonturenhoek is gerealiseerd met heel veel (financiële) steun van particulieren en bedrijven uit Monnickendam en omgeving. Via het sponsor platform Geef.nl hebben met name heel veel particulieren een donatie gedaan. Te veel om hier allemaal te noemen, maar onze dank is niet minder groot.

 

Graag noemen wij hier de bedrijven de bedrijven die ons hebben gesteund.